Jumelage Ganshoren Rusatira
Beginpagina > Uitwisselingen ...

Uitwisselingen ...

Met een jumelage gaan veel uitwisselingen, tussen jumelagecomités, personen, groepen, getuigen die men ontmoet ... JPEG - 1.6 MB> Eerst de video van een mooie uitwisseling: het samenwerkingsverblijf van 4 jongeren van Ganshoren in Rusatira-Kinazi in 2011 (klik op beeld)

Dan meer over andere uitwisselingen en ontmoetingen ...

  • uitwisselingen tussen kunstenaars
  • gemeentelijke stage van 4 verantwoordelijke van Rusatira in Ganshoren in 2001
  • schoolreis van 25 jonge Brusselaars in Rusatira en Rwanda met Gwenaelle in 2019
  • bezoek aan Ganshoren van 2 helpsters van de sociale projecten in 2006
  • bezoek aan Rusatira van Dominique Crèvecoeur van Gasnhoren in 2009
  • ontmoetingen in Ganshoren: van Joseph Ndwayene tot Damien Vandermeersch

En meer over jumelagewerkers die gestorven, gehuwd of geboren zijn

Artikels van deze rubriek


In memoriam : BERNARD MARLIÈRE inspirateur de liens et humoriste NL (Uitwisselingen ...)

zondag 5 oktober 2014 door Webcomité
„sorry, dit artikel is niet vertaald; Hieronder gaat het originele in het Frans.” Le 12 septembre 2014 disparaissait Bernard Marlière, avec un message posthume «Je pense avoir laissé sur terre l’image d’un enseignant inspiré et, je l’espère, inspirant». Oui, il fut inspirant aussi pour le jumelage ! En (...)


Tekenwedstrijden (Uitwisselingen ...)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
Culturele uitwisselingen gebeuren ook met de tekenwedstrijden voor de scholen, die om de 5 jaar tegelijkertijd in Rusatira en in Ganshoren met prijzenuitreiking ingericht worden, op thema’s zoals «Vrienden van de Wereld» (2007) of «Zo ver maar zo dicht bij» (...)


Kunstuitwisselingen (Uitwisselingen ...)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
De Jumelage veronderstelt uitwisselingen, en een gunstig gebied hiervoor is het domein van de kunst. Er zijn inderdaad talrijke talentvolle kunstenaars zowel in Rusatira-Kinazi als in Ganshoren. Uit Rusatira-Kinazi hebben we al meerdere kunstwerken gekregen, zoals schilderijen met de stijl van (...)


Banden op alle vlakken (Uitwisselingen ...)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
In 1982 werd een jumelagecomité door de inwoners van Ganshoren opgericht, samengesteld uit burgers, naar het model van het comité dat in Rusatira toen bestond, door gebruik te maken van de bestaande contacten tussen verenigingen. De lijst van de Ganshorense verenigingen of groepen die (...)


De saga van de scholen (Uitwisselingen ...)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
Er zijn veel scholen in Ganshoren, met vele initiatieven voor de noord-zuidsolidariteit, op alle gebieden, van mensenrechten tot missies en andere projecten, dank zij de inspanning van vele gemotiveerde leerkrachten. Scholen van alle netwerken en van alle talen - St-Lutgardis, Collège du (...)


Bezoeken aan Ganshoren (Uitwisselingen ...)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
Er gaat niets boven het bezoek van een vriend, zo luidt een Afrikaans spreekwoord. De jumelage slaagde meerdere keren erin om dit mooi spreekwoord waar te maken, dank zij de steun van de Belgische ontwikkelingssamenwerking, officiële bezoeken en andere, om vriendschapsbanden en onderlinge (...)


Bezoeken aan Rusatira-Kinazi (Uitwisselingen ...)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
Er gaat niets boven het bezoek van een vriend, zo luidt een Afrikaans spreekwoord. De jumelage slaagde meerdere keren erin om dit mooi spreekwoord waar te maken, dank zij de beozeken van actieve Belgische medewerkers, om vriendschapsbanden en onderlinge kennis te verbeteren [de bezoeken aan (...)


>Samenwerkingsverblijf (Uitwisselingen ...)

maandag 15 december 2014 door Webcomité
Overzicht De 4 jongeren over de balans van het „Projet (...) Samen-werking met lessen Engels en met de (...) Samen-werking in het medische centrum Samen-werken is geven en krijgen De 4 jongeren over de balans van het „Projet Rusatira” (24 sept. 2011, in de Tarins, (...)


> Move with Africa in Rusatira (maart 15) (Uitwisselingen ...)

zaterdag 2 mei 2015 door Webcomité
Move with Africa in Rusatira : dank zij hun bezoek aan de sociale projecten in Rusatira werden jongeren burgers van de wereld Interculturaliteit, wereldburgers, noord-zuidbetrekkingen : zo luiden de thema’s die door Move With Africa gehanteerd zijn, op initiatief van La Libre Belgique, in (...)


Beginpagina | Contact | Overzicht van de site | |

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Uitwisselingen ...   ?

Site gebouwd met SPIP 2.1.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License