Jumelage Ganshoren Rusatira
Beginpagina > in Ganshoren

in Ganshoren

JPEG - 36.4 kB> De viering van 40 jaar Jumelage is een mooie samenvatting van onze acties in Ganshoren ... (op beeld klikken)

Hieronder de beschrijving van onze acties:

  • jumelageavonden: Belgisch-Rwandese avonden, cheese-and-wine, zangavonden
  • ontbijt van de Noord-Zuidsolidariteit
  • films, ontmoetingen, culturele ontdekkingen
  • Wandelweg van de Noord-Zuidsolidariteit, met 12 panelen in Ganshoren
  • 11.11.11-Actie
  • stand op de gemeentefeesten: Jaarmarkt, Milieufeest, Kerstmarkt
  • Viering om de 5 jaar, met tekenwedstrijd G-R, tentoonstellingen, optredens

Artikels van deze rubriek


Jumelageavond met GOSPEL en MUZIKALE SPROOKJES 14 maart 2020 (in Ganshoren)

zondag 8 maart 2020 door guy_oskh
Deze activiteit is afgeschaft (maatregelen van 12 maart 2020 van de gemeente Ganshoren) ZATERDAG 14 MAART 2020, 18u : JUMELAGEAVOND in de Sporthal (Vandervekenstraat 114) Het GOSPEL KOOR van Brussel, met Lydie ASSOUMOU MUZIKALE SPROOKJES van Geneviève en Antonia Toegang : 18€ of 10€ (...)


Wandelpad N-Z-solidariteit (in Ganshoren)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
In 2012, voor het feest van 40 jaar Jumelage heeft de gemeente Ganshoren op het gemeentelijke grondgebied een wandelpad van 6 km onthuld, met 12 infoborden, genummerd van 1 t.e.m. 12. Het aanleggen hiervan werd uigevoerd dank zij een subsidie van CWBI. Elk infobord verwijst naar noord-zuid (...)


Jumelage avondjes (in Ganshoren)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
Ieder jaar in het begin van de lente organiseert het jumelagecomité voor alle sympathisanten een avondgebeuren met avondmaal en cultuur- of muziekoptredens, in een intieme sfeer daar het aantal deelnemers door de materiële omstandigheden tot ca. honderd personen beperkt is. Men eet daar (...)


> avondmaal 2015 (maart 15) (in Ganshoren)

maandag 30 maart 2015 door Webcomité
„sorry, dit artikel is niet vertaald; Hieronder gaat het originele in het Frans.” cet article est une copie de l’éditorial de mars 15 complété par un portefolio souvenir de la soirée Youpie ! La soirée du jumelage 2015 a été réussie, tant en nombre de présents (125 entrées) qu’en succès du buffet et (...)


> avondmaal 2014 (mei 14) (in Ganshoren)

donderdag 29 mei 2014 door Webcomité
„sorry, dit artikel is niet vertaald; Hieronder gaat het originele in het Frans.” Samedi 10 mai, la tension était à son comble … … car quand on fait une soirée-souper nouvelle formule, il y a évidemment toujours des imprévus, des non-dits redécouverts, des soucis de travail ou même de maladie parmi les (...)


Solidariteitsontbijten (in Ganshoren)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
Op de 1ste of 2de zondag ochtend van oktober, gedurende de Brusselse week van de Solidariteit, organiseert de gemeente Ganshoren met het jumelagecomité en de werekdwerkgroep het „Noord-Zuidsolidariteitsontbijt”. Zo kan iedereen de fair trade producten uit het Zuiden proeven, alsook de (...)


Stand op de lokale feesten (in Ganshoren)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
De jumelage heeft altijd belang gesteld aan de aanwezigheid op de feesten die in de gemeente Ganshoren georganiseerd zijn, om aale burgers bewust te maken van het bestaan van de jumelage, om hen te informeren en om contacten te leggen. Het gaat meestal om jaarlijkse feesten, behalve voor (...)


De saga van Un P’tit Plus (in Ganshoren)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
In 2002 begon een actie van enkele oud scouts en gidsen van de 55ste eenheid van de Basiliek, om schoolbeurzen te financieren voor het secundair onderwijs van Rwandese weeskinderen. Ze stichtten een toneelgroep – Un p’tit Plus – en begonnen met het schrijven van een toneelstuk, het maken van (...)


Ontmoetingen en diaspora (in Ganshoren)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
De Jumelage is een unieke mogelijkheid om mensen te ontmoeten die in BelgIê leven en die door hun geboorte of ervaring het leven in de Zuiderse landen kennen, in Afrika, in Rwanda en zelfs in Rusatira-Kinazi. Bij de personen die de jumelage gedurende de laatste jaren zo ontmoette, zoals (...)


Cultuurontdekkingen (in Ganshoren)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
De Jumelage is de mogelijkheid om de cultuur van het Zuiden, van Afrika en van Rwanda te ontdekken, ofwel in haar eigen omgeving, ofwel in vergelijking met de cultuur van ons eigen land. Bij de culturele activiteiten die de laatste jaren zo met de hulp van Rwandezen van België georganiseerd (...)


Beginpagina | Contact | Overzicht van de site | |

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen in Ganshoren   ?

Site gebouwd met SPIP 2.1.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License