Jumelage Ganshoren Rusatira

reactiewoord: 25 JONGE BRUSSELAARS naar RUSATIRA met GWENAELLE

vrijdag 5 april 2019 door Gilles Labeeuw

een MERKWAARDIG MOMENT VOOR DE JUMELAGE!

Ze vertrokken op 30 maart, met meer dan 130 kg schoolmaterieel, inclusief 2500 balpunten verzameld in alle hoeken van Ganshoren (bedankt!). Maar ook met verlichtende kaarsen voor de 125 families van het sociale project LIVE, en andere nuttige dingen.

Maar ze brachten vooral mee hun verlangens van solidariteit met de jongeren en andere inwoners van Rusatira en Kinazi (zie toelichting aan het begin van het rapport 2018).

Dit bezoek is een merkwaardig moment voor de jumelage, omdat het enkele belangrijke ideeën van zijn oprichter Guy Demanet in 1972 concreet maakt.

Eerst gaat het om menselijke banden te maken tussen mensen uit het noorden en uit het zuiden.

Vervolgens gaat het om hulp aan deze mensen uit het zuiden, vooral jonge mensen, voor de ontwikkeling die ze willen bereiken, met bijzonder aandacht voor het onderwijs: hier met kompassen, latten, balpunten, posters over de rol van bomen in het leefmilieu.

En eindelijk gaat het om een persoonlijke betrekking in een project tegen armoede, namelijk de bouw van een huis in adobe stenen, samen met jonge Rwandezen, en waarvoor het comité van Ganshoren het dak zal financieren.

Afspraak op dinsdag 30 april om 20u in La Villa om naar hun balans te luisteren!

LENDEMAINS INCERTAINS film de E. Munyaneza

Vergeet ook niet de afspraak van 19 mei om 15u, ook in La Villa, om de film ’Lendemains Incertains’ te bekijken (gratis toegang). Een prachtige film over de angsten en verwachtingen in Burundi, de verenigende rol van cultuur, en de rol van de vader in een vluchtelingenfamilie in Rwanda.

Gilles Labeeuw


Beginpagina | Contact | Overzicht van de site | |

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Contacten, maandblad, blog  De activiteit van de site opvolgen Archieven   ?

Site gebouwd met SPIP 2.1.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License