Jumelage Ganshoren Rusatira

redactiewoord: ENKELE MOOIE ONTMOETINGEN OM HET ZUIDEN BETER TE LEREN EN STEUNEN!

donderdag 9 mei 2019 door Gilles Labeeuw

Deze lente is voor de Jumelage een seizoen vol menselijke ontmoetingen.

Op 30 april ontvingen we in Ganshoren de enthousiaste afgevaardigden van de schoolreis begin april naar Rusatira, onder leiding van Gwenaëlle (kleine-dochter van Guy Demanet, stichter van de jumelage in 1972), met 17 aandachtige toeschouwers, onder wie burgemeester Pierre Kompany.

Wat deze jongeren zagen, de mensen die zij ontmoetten, de taken waaraan ze meededen (b.v. voor het project LIVE), alles heeft ons diep ontroerd … maar niet zoveel als hun eigen ontroering, die uit hun getuigenissen voelbaar was.

affiche LENDEMAINS INCERTAINS

Hier zien jullie het op de foto’s,

en hier zien jullie de stand van zaken van het project LIVE na 2 jaar strijd tegen armoede.

Op 19 mei is er ook een menselijke ontmoeting, om de huidige toestand van het Afrika van de Grote Meren beter te begrijpen. De prachtige film van de Burundese filmmaker Eddy Munyaneza (die aanwezig zal zijn) gaat over de angsten en de hopen van de Burundese bevolking, over de verenigende rol van cultuur en over de rol van de vader in een naar Rwanda gevluchte familie.

De samenvatting van dat grote filmgebeuren gaat in de affiche hiertegen. Om de weg naar het Zuiden te volgen, afspraak op 19 mei om 15u in La Villa!

Gilles Labeeuw


Beginpagina | Contact | Overzicht van de site | |

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Contacten, maandblad, blog  De activiteit van de site opvolgen Archieven   ?

Site gebouwd met SPIP 2.1.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License