Jumelage Ganshoren Rusatira

redactiewoord: denkwerk en nieuwe acties van de Jumelage voor de Feesten en het begin 2019

zaterdag 1 december 2018 door Gilles Labeeuw

De toeval van het kalender en de positieve tussenkomsten van vrienden hebben tot gevolg dat dit maandblad een mini-programma voor de komende maanden inhoudt. Hier gaat de samenvatting ervan.

Het programma begint met activiteiten in verband met de Kerstmarkt, in de Villa, op zaterdag 8 en zondag 9 december: een mogelijkheid voor ontmoetingen, voor voorstelling van houten, vlaswerk of weverij handwerkvoorwerpen, om de jaarlijkse kleine projecten en de beurstudenten te steunen.

Verder gaat het programma door met info en met denkwerk.

Men merke op dat de verdediging van de burgerlijke rechten, van democratie en van de mensenrechten voor eenieder, tegen alle onzekerheden, in België zoals in Rwanda gesteund wordt.

Men vindt de Barometer van de Familielandbouw 2018, een landbouw die te weinig aangemoedigd wordt, vooral in de landen waar deze noodzakelijk is. Men zal zich herinneren dat het projet LIVE in Rusatira-Kinazi precies dit landbouwtype tegen hinger en armoede wil bevorderen. En men zal ook zich herinneren dat de wereld genoeg voedsel produceert om alle mensen te voeden, maar helaas met een slechte verdeling en te veel verspillingen.

Verder kondigt het jumelageprogramma 2 grote ’openingsacties’ aan.

Vooreerst de schoolreis naar Rusatira en naar Rwanda georganiseerd door van Gwenaëlle Legrand, kleindochten van de jumelagestichter Guy Demanet, van 30 maart tot 8 april, een schoolreis waarover we nog zullen vertellen, om hieraan zo goed mogelijk deel te nemen.

De tweede actie is de Jumelageavond op 23 maart in de Sporthal, met Pie Tshibanda, schrijver en one-man-showspeler uit Kongo, gekend voor zijn kritische humor over de relaties tussen Afrika en Europa.

Activiteiten, denkwerk, openingsacties, de weg voor de komende maanden is duidelijk, laten we deze samen aflopen!

Gilles Labeeuw.


Beginpagina | Contact | Overzicht van de site | |

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Contacten, maandblad, blog  De activiteit van de site opvolgen Archieven   ?

Site gebouwd met SPIP 2.1.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License