Jumelage Ganshoren Rusatira

redactiewoord

zaterdag 13 januari 2018 door Gilles Labeeuw

Het Nieuwe Jaar geeft ons de mogelijkheid om jullie, in naam van het jumelagecomité, een zeer prettig jaar te wensen, met veel zachtheid en een goede gezondheid!

Maar ik zou die wensen best anders uiten, aan de hand van de laatste brieven uit Rusatira-Kinazi die wij van de door het jumelage gesteunde studenten gekregen hebben.

24. carte N°18 maman au baton

Dat jullie families met vreugde zouden leven … maar zonder te vergeten dat deze vreugde best verspreid wordt, bij de naasten van hier als bij de naasten van ginder!

Dat jullie werken en taken geluk zouden krijgen … maar zonder dat gesteunde meisje van Rusatira te vergeten, dat na het slagen van haar studies ons dankt voor de premie van ’overgang tot het beroepsleven’ (40 €) en toevoegt: „ik zal nog verder studeren, daar mijn beroepssalaris maar 43 € bedraagt (39.000 FRw)”.

Dat jullie gezondheid zo goed mogelijk zou blijven en dat jullie deze kunt opvolgen … maar zonder de lijdende mensen te vergeten, deze van hier zoals deze in het Maximiliaanpark, of in Rusatira, of in Gafumba (zie meer hierover) of elders in de wereld, om vrede weer te krijgen - en te blijven houden – op de plaatsen waar enkel oorlogen en geweldaanslagen heersen.

In het kort: wees gelukkig ... maar zonder solidariteit noch menselijkheid te vergeten!

Gilles Labeeuw


Beginpagina | Contact | Overzicht van de site | |

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Contacten, maandblad, blog  De activiteit van de site opvolgen Archieven   ?

Site gebouwd met SPIP 2.1.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License