Jumelage Ganshoren Rusatira

Redaktiewoord: 11.11.11 Actie 2017, tegen onrecht en voor een duurzame wereld

zondag 29 oktober 2017 door Gilles Labeeuw

11 november nadert, een belangrijke datum naar meer vrede, «tegen onrecht en voor een duurzame wereld».

Het slogan is zeer ruim, zullen jullie zeggen, en de affiche is symbolisch en zeer globaal. Maar er is een reden voor deze algemeenheid.

In werkelijkheid worden de problematieken van onze wereld meer en meer complex, met veel overlappingen. Zo gaat de begroting van de Belgische N-Z-samenwerking naar beneden, omdat ze met het budget voor het migrantenbeleid verminderd wordt. Men vergeet helaas dat het beste migrantenbeleid met de verbetering van de levensvoorwaarden in hun geboortelanden moet beginnen. JPEG - 959.6 kB

Op zondag 12 november vanaf 14u30, in De Zeyp, stelt de Wereldwerkgroep ons voor om migranten op de pannenkoekennamiddag te onthalen en om naar hen te luisteren. Kom mee, ’t is een unieke gelegenheid om samen over een meer rechtvaardige wereld te denken, zoals wij het met onze ontmoeting met Geneviève Damas eind 2015 hadden gemaakt, toen ze uit Lampedusa terugkwam (zie Jumelage nr 1 van 2016)

Maar wees gerust, 11.11.11 stelt nog voor om projecten in zuidelijke landen te steunen, zie [http://www.11.be/wereldwijd], en het project LIVE van ADA-ZOA om in Rusatira en omgeving armoede te bestrijden, is door het CNCD voorzien om dankzij 11.11.11-Actie van 2017 gesteund te worden.

Gilles Labeeuw.


info portfolio

Opération 11.11.11 pour un monde juste et durablr
Beginpagina | Contact | Overzicht van de site | |

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Contacten, maandblad, blog  De activiteit van de site opvolgen Archieven   ?

Site gebouwd met SPIP 2.1.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License