Jumelage Ganshoren Rusatira

Redactiewoord: voor een solidair najaar: jaarmarkt op 10 sept, noord-zuidontbijt op 1 okt

woensdag 30 augustus 2017 door Gilles Labeeuw

Wel of niet voor een meer solidaire wereld, zal het thema van dit najaar vanaf september.

Sommige presidenten van groten landen verwelkomen de betogingen over slavernij. Als jullie in multiculturele ploegen voor voetbal of voor universitair onderzoek vertrouwen heeft, zullen jullie moeten kiezen.

Sommige fundamentalisten in Europa of in het Midden Oosten pleiten voor muren en apartheid tussen zwarten en blanken, Spaans- en Engelssprekenden, christenen en moslims, Joden en niet-Joden. Als jullie je herinneren hoe de ghetto’s en de prikkeldraden tegen de vrede tussen de mensen gewerkt hebben, zullen jullie moeten kiezen. Petits déjeuners de la Solidarité Nord-Sud 2016

Sommige politici denken dat klimaatverwarming geen maatregelen vereisen. Om morgen niet te stikken, zullen jullie moeten kiezen.

Voor al die reden zal de Jumelage op de Jaarmarkt van zondag 10 september aanwezig zijn, voor alle solidariteiten en noord-zuidbetrekkingen, om de cuituur, het leven, de vooruitgang, de moed in de Zuidelijke landen te leren kennen (zie de door de jumelage gesteunde studenten die een huis helpen herstellen, en zie de projecten).

Voor al die reden zal de Jumelage op het Noord-Zuidsolidariteitsontbijt van 1 oktober aanwezig zijn, samen met de gemeentelijke organisatoren en met de Wereldwerkgroep, om met 11.11.11 voor meer rechtvaardigheid bij de migranten onthaal te pleiten [foto hierboven van 2016]

Gilles Labeeuw


Beginpagina | Contact | Overzicht van de site | |

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Contacten, maandblad, blog  De activiteit van de site opvolgen Archieven   ?

Site gebouwd met SPIP 2.1.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License