Jumelage Ganshoren Rusatira

Redaktiewoord: 9 nieuwe jongeren van Rusatira gesteund, door BTC gesteunde acties, niet aarzelen: aan het tekenen!

zondag 19 februari 2017 door Gilles Labeeuw

’t Is zo ver: het Rwandese jumelagecomité heeft op 27 januari de 9 nieuwe studenten gekozen die door de jumelage voor hun hogere secundaire studies zullen gesteund worden ’t is hier.

Om een weg te vinden in de 30 sociale dossiers die door de scholen ingediend werden, heeft het comité met de hulp van Aprojumap een reeks criteria opgesteld, waarmee de 9 begunstigden (8 meisjes en 1 jongen) konden bepaald worden.

Zo leren we een beetje meer over de moeilijkheden van de armste families, over jongeren die veel studievermogen bezitten, maar hun studies moeten verlaten om kuisvrouw te worden. Of over weeskinderen die hun diploma na een geslaagd studiejaar niet krijgen, omdat ze het geheel van het schoolgeld niet konden betalen.

Dankzij de Jumelagesteun, maar vooral dankzij hun studeerwerk in moeilijke omstandigheden (meestal zonder elektrisch licht) zullen ze een diploma kunnen halen en hun leven verdienen als onderwijzer of andere beroep.

Mogelijkheden om uit de armoede te komen vindt men ook in het 1ste Newsletter van de Belgische Technische Samenwerking in Rwanda (BTC), bij voorbeeld de steun van BTC voor het Rwandese systeem van minikredieten voor plaatselijke verenigingen, of de steun aan de ’scholen te velde voor de boeren’, die openingen voor de armsten in de economie proberen te vinden.

Het thema van de tekenwedstrijd voor het 45 jaar bestaan van de Jumelage is «Samen zijn we sterker». Zodus, indien jullie in de voornoemde acties – Jumelagebeurzen, steun voor plaatselijke initiatieven van BTC – inspiratie vinden niet aarzelen, aan het tekenen! De wedstrijd is open voor scholen en ook voor iedereen, het reglement is hier

Gilles Labeeuw


Beginpagina | Contact | Overzicht van de site | |

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Contacten, maandblad, blog  De activiteit van de site opvolgen Archieven   ?

Site gebouwd met SPIP 2.1.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License