Jumelage Ganshoren Rusatira

In memoriam: Mimi Rahier, pionierster van de Jumelage, heeft ons verlaten!

zaterdag 5 november 2016 door Gilles Labeeuw

Een gemeentelijke Jumelage bestaat vanzelfsprekend op basis van een beslissing van de plaatselijke overheid, maar om echt te leven heeft ze mensen nodig die met concrete acties te werk gaan, die rond zich medewerkers van goede wil bijeenroepen, en die naar de gepaste personen gedachten en vragen ter verbetering van de jumelage doorsturen.

Mimi Rahier

Zo was de rol van Mimi Rahier als «pionierster van de jumelage», sinds de eerste stappen van de gemeentelijke Jumelage in 1972. Met haar echtgenote Jacques deed ze beroep op vrienden en kennissen, rond de St-Caeciliakerk en andere, om zendingen te maken met schoolgerief, met medicamenten en gebruiksvoorwerpen voor het medische centrum, en vooral met brieven. Ze neemt bij haar thuis een jonge Rwandese studentin op, Astérie Gafaranga. Met aandacht voor de meest concrete acties verzamelde ze Artis-punten om er de boeken van naar de scholen van Rusatira op te sturen.

Ze was ook bij de oprichting van het Jumelagecomité in 1982 aanwezig, en ze woonde bijna alle vergaderingen en activiteiten van de jumelafe tot in 2005 bijeen!

De ouderdom, de sterfte van Jacques (zie www.ganshoren-rusatira.be/IMG/pdf/all_jumelages_2010.pdf#page=21 ), het leven in een rusthuis, waren geen obstakels voor haar om zich op de hoogte te houden van de Jumelageactiviteiten, met dit maandbladje en met de bezoek(st)ers.

Bij haar begraffenis, naar haar wensen, waren er geen bloemen gewenst, maar wel kon geld naar de Jumelage geschonken worden. Dank je, Mimi, voor zoveel vriendelijke solidariteit, voor je welwillende en verstandige medewerking, en voor je liefheid!

Gilles Labeeuw


Beginpagina | Contact | Overzicht van de site | |

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Contacten, maandblad, blog  De activiteit van de site opvolgen Archieven   ?

Site gebouwd met SPIP 2.1.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License