Jumelage Ganshoren Rusatira

redaktiewoord: een meer concrete Noord-Zuidsolidariteit dankzij een Jumelage

woensdag 9 maart 2016 door Gilles Labeeuw

Bij het lezen van dit maandblad zullen jullie zeker het merkwaardige aantal concrete referenties opmerken: foto’s van de projecten, brieven van de gesteunde beursstudenten, toelichtingen.

En met de continuïteit van de Jumelage door de jaren heen worden de banden nog meer concreet: men kan hiermee de evolutie van de gezondheidsmutualiteiten beter opvolgen [hier], men kan ook de projecten beter verfijnen (bij voorb. de sociale projecten 2005-2014), men kan de stand van zaken van het onderwijs dieper begrijpen [hier].

De jonge ploeg die de jumealgeavond van 12 maart organiseert is ook te danken aan de continuïteit van de Jumelage: de ploeg wordt écht bezield door de (klein-)dochters van Guy Demanet, de schepen die de gemeentelijke jumelage in 1972 schiep, en deze wordt ook écht gedynamiseerd door de jongeren die in 2011 in Rusatira voor een samenwerkingsactie verbleven, met hun vrienden en kennissen!

Dankzij deze continuïteit en concrete acties kon de Jumelage een waar solidariteitsnet creëren, in Rusatira-Kinazi zoals in Ganshoren [hier]. En dit solidariteitsnet verspreidt zich!

Op initiatief van de Jumelage [zie hier], hebben de beursstudenten […] gedurende hun verlofdagen […] solidariteitsacties gevoerd, ten voordele van de weduwen van Rusatira.

En ik ontvang net een e-mail van Gérard, beursstudent van 2011 tot 2013, die met trots zijn mooie resultaten voor 2015 in het hoger onderwijs meedeelt.

Geen twijfel: laten we ons jumeleren!

Gilles Labeeuw.


Beginpagina | Contact | Overzicht van de site | |

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Contacten, maandblad, blog  De activiteit van de site opvolgen Archieven   ?

Site gebouwd met SPIP 2.1.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License