Jumelage Ganshoren Rusatira

redaktiewoord: Verder kijken!

donderdag 3 december 2015 door Gilles Labeeuw

Hoe moet een Noord-Zuidjumelage op de laatste evenementen reageren, slachtpartij in Frankrijk en terreur in België? Moeten we afstaan voor de terugtrekking in zichzelf, voor de wraak op allen na de daad van enkelen? Moeten we de woorden ’multicultureel’ en ’Noord-Zuidsolidariteit’ verbannen, behalve m.b.t. zuiderse eilanden?

Op deze vraag hebben wij al in 1994 na de genocide een antwoord gegeven, en - in andere omstandigheden - in 1985 door verder te gaan met ons 11.11.11-verkoop aan de ingangen van de Delhaize na de Brabantse moordenaars.

Verder kijken is noodzakelijk, in de tijd zoals in het mensdom.

Verder kijken, zoals deze onderwijzer van Rusatira in 1998. Hij toonde ons de gleuf in zijn schedel, en zei ’in mijn klas zijn er kinderen wier ouders weten wie mij zo wilden slachten. In mijn klas zijn er ook kinderen wier ouders meededen om mij zo te willen slachten. Maar ik ontvang ze allemaal in mijn klas, omdat dat de beste wijze is om vrede in mijn land te verzekeren.

Verder kijken, zoals de Verenigde Naties, die éénstemmig, alle culturen samen, de Franse resolutie tegen het terrorisme goedgekeurd hebben, zoals ze ook de nieuwe Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen voor onze wereld in 2030 goedgekeurd hadden [zie de beschrijving].

Verder kijken, zoals met de studiebeurzen voor de jongeren van Rusatira, die de toekomst van Rwanda en Afrika zijn [zie hun brieven].

En verder kijken met 11.11.11 Actie, op dit jaar gemobiliseerd voor de verbetering van de sociale bescherming in het Zuiden. Aan alle medewerkers, onze dank! Wij wachten op jullie in de Artisanale Kerstmarkt in La Villa op 12 en 13 december!


Beginpagina | Contact | Overzicht van de site | |

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Contacten, maandblad, blog  De activiteit van de site opvolgen Archieven   ?

Site gebouwd met SPIP 2.1.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License